Birinci sınıf estetik diş estetiği, hastalara kusursuz, doğal görünümlü gülüşler sağlamak için ileri teknolojiyi uzman işçilikle birleştirir. Bu alan sadece dişlerin görsel çekiciliğini arttırmaya değil, aynı zamanda uzun vadeli ağız sağlığı ve işlevselliği sağlamaya da odaklanır. Zirkonyum, porselen ve kompozit reçineler gibi son teknoloji malzemelerin kullanıldığı bu prosedürler dayanıklı, leke tutmaz ve biyouyumlu çözümler sunar. Diş beyazlatma ve kaplamalardan implantlara ve ortodontik tedavilere kadar birinci sınıf diş estetiği, bireysel ihtiyaçları …
Diş Estetiği Nedir?
Diş estetiği, ağız yapısına bağlı olarak dişlerin kusurlu, eğri, küçük, büyük, renksiz veya asimetrik olduğu durumlarda estetik bir görünüm elde etmek için yapılan işlemler olarak tanımlanır. Dişler, gizlenmesi zor bir özellik oldukları için insan öz saygısının büyük bir parçasıdır. Simetrik, beyaz ve düzgün dişlerin ruh hali ve öz güven üzerindeki olumlu etkisi, konuşurken, gülerken, fotoğraf veya film çekerken göz ardı edilemez.
Bu nedenle dişlerinin görünümünden veya renginden memnun olmayan birçok kişi, güzel bir gülümsemeye, ağız yapısına uygun diş boyutlarına ve ten rengine uygun beyazlığa sahip olmak için estetik diş hekimliğine başvurmaktadır. Diş estetiği, sadece güzel bir görünüm veya beyaz dişler için değil, aynı zamanda diş ve ağız sağlığı için de kullanılan son zamanların en önemli estetik uygulamalarından biridir. Diş estetiği son zamanlarda “gülüş estetiği” olarak anılmaya başlanmıştır.
“Gülüş Estetiği” Çeşitleri:
Porselen kaplamalar
Zirkonyum kaplamalar
Lamina kaplamalar
Porselen kaplamalı dişler
Zirkonyum kaplamalı dişler
Diş Estetiğinin Çeşitleri ve Yöntemleri
Diş estetiği, bir kişinin diş yapısını, diş rengini ve genel ağız estetiğini iyileştirmek için yapılan bir dizi prosedürdür. Diş estetiği sayesinde daha güzel bir gülümseme elde edilebilir, diş deformiteleri düzeltilebilir ve dişler sağlıklı ve beyaz görünebilir. İşte en yaygın diş estetiği türleri ve yöntemleri:
1. Porselen Lamina
Porselen lamina, ince porselen tabakaların dişlerin ön yüzeyine yapıştırılması işlemidir. Bu yöntemle dişlerin rengi, şekli ve boyutu değiştirilebilir. Lamina porselenler doğal dişlere en yakın görünüme sahiptir ve uzun ömürlüdür.
2. Diş Beyazlatma (Bleaching)
Diş beyazlatma, zamanla dişlerin yüzeyinde oluşan lekelerin ve sararmaların giderilmesi işlemidir. İki tür beyazlatma yöntemi vardır:
Ofis tipi beyazlatma: Klinik ortamında diş hekimi tarafından yapılan beyazlatmadır.
Evde beyazlatma: Kişinin evde uygulayabileceği beyazlatma kitleri ile yapılan işlemdir.
3. Zirkonyum Kronlar
Zirkonyum kaplamaların geçmişte diş estetiğinde yaygın olarak kullanılan metal destekli kaplamaların evrimleşmiş hali olduğu söylenebilir. Zirkonyum kaplamalar, metal kaplamalara göre daha uzun ömürlü olmaları ve diş etlerine uyum sağlayamama, donukluk gibi sorunlar yaratmamaları nedeniyle dünyada en çok tercih edilen diş estetiği uygulaması haline gelmiştir.
Zirkonyum kaplamalar %100 diş eti dostudur, diş eti hastalığına neden olmaz ve sıcağa ve soğuğa dayanıklıdır. Çok fazla çay, kahve veya sigara tüketen kişilerde bile kötü nefes, leke veya renk değişikliği olmaz.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?
Zirkonyum kaplamaların uygulama süreci dişlerin taşlanması ve kesilmesiyle başlar. Kesilen dişlerin zarar görmemesi, soğuk ve sıcaktan etkilenmemesi için doktor tarafından sağlanan geçici kaplamaların kullanılması önemlidir. Dişler kesildikten sonra doktor tarafından ölçü alınır ve özel bir alçı yapılır. Elde edilen ölçü laboratuvara gönderilerek kişinin ağız ve diş yapısına göre hazırlanır. Hazırlanan zirkonyum dişler test edilir ve gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra cilalanması için laboratuvara geri gönderilir.
Bu işlem tamamlandıktan sonra kullanıma hazır zirkonyum kaplamalar dişlere yerleştirilir ve özel bir yapıştırıcı ile sabitlenir. Zirkonyum kaplamalar, dayanıklılıkları ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle günümüzde en popüler diş estetiği türüdür. Doğru uygulama ve dikkatli kullanımla ömür boyu kullanım sağlayabilirsiniz. İşlem lokal anestezi altında yapıldığından işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Anestezi etkisi geçtikten sonra ağrı oldukça normaldir, hastanın ağrı eşiğine göre değişir ve doktorun önerdiği ilaçlarla kolayca kontrol altına alınır. Zirkonyum kaplamaların toplam işlem süresi 7-10 gün arasındadır. 10 günlük sürenin sonunda hasta rüya gibi pürüzsüz, beyaz ve dayanıklı dişlere sahip olur.
4. Metal Destekli Porselen Kronlar
Bu tip kronlar metal alt yapıya sahiptir ve diş üzerine porselen kaplama ile yerleştirilir. Metal destekli porselen kronlar dayanıklıdır ancak estetik olarak zirkonyum kronlara göre biraz geride kalırlar.
5. Diş İmplantları
Diş implantları, eksik dişlerin yerini alan titanyumdan yapılmış yapay köklerdir. Üzerine yerleştirilen kronlarla doğal bir diş görünümü elde edilir. İmplantlar uzun ömürlüdür ve doğal diş fonksiyonlarını yerine getirir.
6. Kompozit Dolgular ve Bağlama
Kompozit dolgular, diş çürüğünün tedavisinde kullanılan diş rengindeki dolgulardır. Bonding, dişler arasındaki boşlukları doldurmak, kırık dişleri onarmak veya dişlerin şeklini değiştirmek için uygulanır.
7. Ortodontik Tedaviler
Ortodontik tedaviler dişlerin ve çenenin doğru hizalanmasını sağlamak için kullanılan yöntemlerdir. Diş telleri (braces), şeffaf plaklar (Invisalign) gibi çeşitli cihazlar kullanılır.
Diş Estetiği İşlemleri Kimlere Uygulanabilir?
Diş estetiği uygulamaları estetik kaygılar taşıyan ve dişlerinde çeşitli sorunlar yaşayan herkes için uygundur. Özellikle dişlerinde renk değişikliği, çapraşıklık, boşluk, aşınma veya kırık gibi sorunları olan bireyler diş estetiği uygulamalarından faydalanabilirler. Ayrıca gülüşünü güzelleştirmek ve özgüvenini artırmak isteyenler de diş estetiği uygulamalarını tercih edebilirler. Bu uygulamalar hem yetişkinlere hem de gençlere uygundur ve bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine göre farklı tedavi seçenekleri sunar. Ancak diş estetiği uygulamalarından faydalanmak isteyen kişilerin başarılı sonuçlar alabilmeleri için ağız ve diş sağlığının iyi olması önemlidir.
Türkiye'de Diş Estetiği Fiyatları
Diş estetiği son yıllarda giderek daha fazla talep gören bir alan haline gelmiştir. 2024 yılında bu alanda birçok yenilik ve gelişme yaşanmıştır. Diş estetiği fiyatları tercih edilen tedavi yöntemine, kullanılacak malzemelere ve kişinin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca tedavinin yapılacağı kliniğin konumu ve uzmanlık seviyesi de maliyeti etkileyebilir. Fiyatlar hakkında daha net bilgi almak isteyenlerin uzman bir diş hekimi ile görüşerek detaylı bir değerlendirme yapması önerilir. Bu sayede kişiye özel tedavi planı oluşturulabilir ve en uygun maliyetler belirlenebilir.
Çoğu diş estetiği prosedürü sırasında ağrı minimaldir ve lokal anestezi ile kontrol edilebilir. Prosedürden sonra hafif bir rahatsızlık hissi olabilir, ancak bu genellikle kısa ömürlüdür.
Diş estetiği tedavisinin süresi, uygulanan prosedürün türüne göre değişir; genellikle birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir. Bazı prosedürler birkaç seans gerektirebilir.
Ağız sağlığınıza ve estetik ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişecek olan en uygun diş estetiği tedavisini belirlemek için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
İşlemden sonra sert, yapışkan veya sıcak yiyeceklerden uzak durmak önemlidir, çünkü bu yiyecekler dişlerinizi etkileyebilir veya iyileşme sürecini uzatabilir. İşlemden sonraki birkaç gün boyunca özellikle yumuşak yiyecekler tüketmeniz önerilir.
We use technologies like cookies to store and/or access device information in order to provide the best experiences. Consenting to these technologies allows us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent may adversely affect certain features and functions.
Functional
Her zaman aktif
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
Sadece istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim.The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam göndermek için kullanıcı profilleri oluşturmak veya benzer pazarlama amaçları için kullanıcıyı bir web sitesinde veya birkaç web sitesinde izlemek için gereklidir.